Вити банички с ябълки и кафява захар

24/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваНовак
"Не можем да им се наситим, втори път ги правим и пак не останаха да почерпим "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват от кората и се почистват семената, настъргват се на едро ренде в купа.

Сокът се изстисква, добавя се кафявата захар, канела и се разбърква добре с ябълките, да се смесят продуктите.

Вземат се две кори, първата се намазва с олио, върху нея поставяме втора кора и отгоре се разпределя плънка от ябълки, накрая се поръсва с две натрошени бисквити и навиваме на руло, което се завива на охлюв.

Така се оформят и останалите банички, нареждат се в намазана с мазнина тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изваждат се и поръсваме с пудра захар.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: