Домашни вити банички

24/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак
"Автентичният български вкус, който всяко дете заслужава да опита "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 194
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр. пресни
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • захар - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • мая - 1 /4 кубче прясна
  • сирене - натрошено сухо
  • брашно - 450 бяло тип
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в половината прясно мляко. Ръсваме захар (1/2 к.л.) , малко брашно и разбъркваме. Получената кашичка оставяме на топло и когато маята се активира, прибавяме другото прясно мляко, разбити яйца (2 бр.), сол (1 к.л.) и разтопено краве масло (1 /2 ч.ч.).

Разбъркваме и постепенно прибавяме бяло брашно, колкото е необходимо, да замесим еластично тесто. Оставяме завито с кърпа или полиетиленово фолио да втаса на топло.

Готовото тесто правим на топки. Всяка леко разточваме и с намаслени ръце, разтегляме на кора. Напръскваме с разтопено краве масло, слагаме натрошено сирене и навиваме на баничка.

Така приготвените банички слагаме в тава върху хартия за печене, намазана с мазнина. Оставяме да втасат и печем в нагрята фурна на 180 градуса до готовност.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: