Постен ориз със зелен фасул

21/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваГуру127166739167
"Започваме да се чудим - грях ли е едно постно ястие да е толкова вкусно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 741
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза. Замразеният фасул обливаме с гореща вода. Лукът белим и нарязваме на ситно.

В олио (3-4 с.л.) и малко вода (2 к.ч.) задушаваме нарязания лук и замразения фасул. Като изври течността, ръсваме сол, черен пипер, червен пипер (1 к.л.) джоджен и къри на вкус.

Прибавяме измития ориз и с разбъркване наливаме топла вода (3 ч.ч.). Оставяме ястието да се вари на тих огън и когато оризът започне да омеква, прибавяме доматеното пюре (3 ч.л. или количество на вкус).

Варим ястието до готовност - всички продукти да са сварени и да остане с малко сос. При необходимост може да доливаме топла вода.

Сервираме с нарязан пресен магданоз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: