Ципура на скара

20/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Само малко лимон и добре загрята скара са напълно достатъчни за приготвянето на перфектната ципура!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78 117
  • Преглеждания за месеца1721
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • ципура - 4 средно големи
  • лимони - 2 броя + сокът на 1 лимон
  • чесън - 4 скилидки счукан, по желание
  • магданоз - 1 връзка, накълцан
  • сол - морска
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете ципурите, като премахнете и вътрешностите. Хубаво натъркайте със сол и черен пипер от вън и вътре и със счукан чесън по желание отвътре.

Във всяка ципура сложете резени лимон и накълцан магданоз. Намажете рибите отвън с олио или зехтин и сложете да се пекат на загрян грил или грил тиган.

От време на време ги пръскайте с лимонов сок и ги обърнете на 2-3 пъти. Цялото печене отнема около 15 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.9
Общо 16 гласували
5 6
4 4
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка: