Печен нахут

22/01/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Ако има нещо, което си подхожда отлично с чаша-две изстудена бира, това е печеният нахут "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52 448
  • Преглеждания за месеца461
  • Преглеждания за седмицата190
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута от предната вечер във вода. След това изхвърлете водата и по желание отстранете люспите. Сложете нахута да е свари до омекване.

Отцедете го и го прехвърлете в купа. Объркайте го с посочените смлени подправки на вкус, като накрая добавите и малко олио.

Разстелете нахута в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се пече за около 20-30 минути в предварително загряна фурна на 200 градуса. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 11 гласували
5 5
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: