Пухкави сусамени гевреци

12/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру244786392220
"Толкова са вкусни, че ще питате за още!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции16
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62 638
  • Преглеждания за месеца1767
  • Преглеждания за седмицата104
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината прясно мляко се натрошава маята със захарта, разбърква се и оставяме да шупне. Сипва се в брашното, добавят се яйцата, олиото, останалото прясно мляко, солта, разбърква се с вилица на топка.

Сипва се на плота и замесваме меко тесто, което се покрива с кърпа и оставяме да втаса 1 часа.

Премесва се леко, разделя се на 16 топчета. Всяко топче се разделя на две, оформя се два фитила с дължина около 35- 40 см и се усукват един в друг. Краищата се свързват, да се получи геврек, и нареждате в намаслена голяма тава.

В купичка с вода се разбърква медът с вилица. Готовите гевреци се намазват с четка с медената вода и се поръсват обилно със сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до златисто.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: