Хрупкави рибни филенца със снежни картофени топки

10/11/2016
"Толкова ни е трудно да изберем между филенцата и топките, че се наложи да ометем всичко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо650
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Снежни картофени топки:

За да ви се получи снега от сирене, е необходимо предварително да го замразите във фризер, след което да го размразите и натрошите. Сварете картофите до готовност, охладете ги и ги обелете. Настържете ги на едро ренде, овкусете ги със сол и добавете майонезата. Прибавете ситно нарязания червен лук. Разбъркайте сместа до еднородност. Оформете топките и ги оваляйте в сиренето.

Хрупкави рибни филенца:

Срежете рибата по дължина на костта. Отстранете костта и срежете филенцата още веднъж по дължина. Овкусете ги със сол и оставете да си поемат от солта за около 20 мин.

Чукнете яйцата и ги разбийте в купа. Загрейте олиото за пържене. Оваляйте всяко филенце в брашно, потопете после в яйце, а след това в корнфлейкс панировка, в която сте прибавили сухият магданоз. Изпържете до златисто от всички страни.

Поднесете панираните филенца, гарнирани със снежни картофени топки.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: