Торта с пандишпанови изрезки

02/11/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач39773402
"Практичните домакини никога не изхвърлят пандишпановите изрезки. С тях те правят чудеса "
  • Приготвяне
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 268
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пандишпанови изрезки - 400 г
  • ЗА СИРОПА
  • захар - 1 ч. ч.
  • вода - 1 ч. ч.
  • ЗА КРЕМА
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • пудра захар - 3 - 4 с. л.
  • ЗА УКРАСАТА
  • какао - 1 ч. л.
  • захар - цветна
  • целувки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Сложете захарта в тенджерка, за да се карамелизира. Щом получи хубав кафяв цвят сипете водата и варете 3-4 минути или докато се сгъсти леко.

Пригответе крема, като за целта разбиете течната сметана и добавите към нея пудрата захар и заквасената сметана. Отделете малко от получения крем и добавете какаото за украсата на тортата.

На дъното на подходяща форма за торта сложете половината от пандишпановите изрезки. Притиснете добре, за да запълните всички празнини. Залейте навсякъде с карамеления сироп, сипете половината от крема и загладете.

Прибавете останалите пандишпанови изрезки, оформете втори блат на тортата и отново сиропирайте. Сипете останалия крем и украсете тортата с шприцовани цветчета от какаовия крем, целувките и цветната захар. Отстрани намажете внимателно с натрошени целувки. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: