Ориз по манастирски

30/12/2011
Милко
отМилкоНовак
"Далеч от светската суета монасите похапват вкусен и ароматен ориз, чиято рецепта споделяме с вас!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо270 484
  • Преглеждания за месеца14285
  • Преглеждания за седмицата1059
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза в 7 води и го отцедете. Залейте го с вряла вода 1:2 и оставете да ври, докато абсорбира течността.

Отделно в по-голям съд загрейте 80-100 мл олио и запържете последователно накълцания лук, нарязаните на кубчета моркови и чушка, нарязаните на филии гъби.

Щом омекнат добавете маслините, нарязаната на ситно тиквичка и овкусете с малко сол, а може да добавите и черен пипер на вкус.

Добавете доматеното пюре, а след като зеленчуците омекнат, прибавете ориза и разбъркайте.

Овкусете с подправките и щом оризът е напълно готов, свалете от котлона. Разбъркайте с малко накълцан пресен магданоз. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 22 гласували
5 12
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: