Печена скумрия във фолио

20/10/2016
Сия - София Рибагина
отСия - София РибагинаНовак
"Скумрия във фолио - хем изключително вкусна, хем няма да нацапате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо194 645
  • Преглеждания за месеца11326
  • Преглеждания за седмицата184
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.

Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.

Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.

Разтворете леко рибата, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер. Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.

Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.
Поднесете в чинията заедно с фолиото.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 10 гласували
5 8
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: