Акула в лимон и магданоз

16/10/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Семпло, вкусно и изискано - перфектното ястие "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 974
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Акулата я нарязваме на шайби с дебелина около 3 см. Измиваме ги добре. Посоляваме всяко едно от парчетата. Поръсваме всяко едно и с малко черен пипер. Нареждаме ги в разлята купа. Изцеждаме 1 лимон. Наливаме сока на лимона вътре. Измиваме 4-5 стръка магданоз с клонките и ги слагаме вътре.

Добавяме студена вода да покрие парчетата. Завиваме я с домакинско фолио и я оставяме за 3 часа да престои в хладилника.Разбиваме 1 яйце в купичка с 1/3 к.ч прясно мляко. В чиния слагаме брашното.

Подсушаваме с кърпа парчетата и първо го оваляме в брашното и после в яйчената смес. През това време сгряваме олио за пържене. Панираме всички парчета и ги пържим в горещото олио от двете страни.

След като ги изпържим ги отцеждаме върху салфетка. Слагаме в чиния. Режем другата 1/2 лимон на полуокръжности и ги слагаме отстрани. Рецептата е взаимствана от кулинарен сайт и променена от мен.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: