Вкусен тас кебап

27/12/2019
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо472 028
  • Преглеждания за месеца2563
  • Преглеждания за седмицата4199
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни.

Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото.

Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер, и 500 мл вода. В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете кебапа да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:

Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.

Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Вкусният тас кебап се поднася с варен ориз.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 21 гласували
5 20
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: