Свинско задушено в зеленчуци

11/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф319867903
"Богата манджа със свинско месо, изключително подходяща за студените дни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 167
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • свинска мас - 1 с.л. (или олио - 4 с.л.)
  • лук - 2 глави
  • праз - 3 стръка
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета, а зеленчуците - на дребни парчета.

В дълбок съд загряваме мазнината и слагаме парчетата месо.

Запържваме го, докато побелее, след което прибавяме двата вида лук, чушките и доматите.

Добавяме и подправките – червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Накрая наливаме топла вода, разбъркваме добре и захлупваме с капак.

Така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 60 минути, като от време на време го разбъркваме, за да не загори.

Сервираме топло.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: