Мераклийски печен джолан

05/03/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120435
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо370 537
  • Преглеждания за месеца1267
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 18 гласували
5 16
4 0
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка: