Рибно филе пане

10/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120515
"От нас да го знаете - това панирано рибно филе изпива два пъти повече бира, отколкото си мислите "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 753
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • рибно филе - 4 бр. мерлуза, хек, треска
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 4 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипа сол на сняг.

Рибните филета поръсете със сол и черен пипер.

В купа сложете бирата, добавете малко сол, пипер и брашното. Разбийте до хомогенна смес, след което добавете белтъците.

Разбъркайте внимателно със шпатула, така че да запазите сместа пухкава и въздушна.

Потопете всяко филе в сместа, отцедете и сложете в загрята мазнина да се изпържат.

Отцедете върху домакинска хартия.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: