Домашни кифлички с шипков мармалад

06/02/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1454139914815
"Ароматните кифлички на баба! Една рецепта, която се предава от майка на дъщеря "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272 133
  • Преглеждания за месеца5201
  • Преглеждания за седмицата3654
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Активирам маята с малко топло мляко, захар и брашно. Яйцата разбивам добре и добавям останалото мляко. Пресявам брашното и прибавям яйчената смес със маята.

Постепенно добавям от стопената мас като меся продължително. Когато е готово тестото го слагам на топло да втаса, може и във загрята фурна на 40 градуса.

От готовото тесто оформям малки топчета като всяко разточвам на заоблен триъгълник цепвам от острия връх на няколко места, слагам от шипковия мармалад и навивам на кифла.

Готовите кифли оставям да втасат след което ги мажа със разбито яйце и поръсвам със кристална захар. Пека ги на загрята фурна, не много силна, за около 25 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 18 гласували
5 18
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: