Вити банички с кайма

22/09/2016
Ро Си
отРо СиНовак
"Аробатни и вкусни банички с богата месна плънка, с които да впечатлите по-силната половина на човечеството "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции9
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 387
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • прясно мляко - 1ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч. или разтопено масло
  • яйца - 2 бр.
  • мая - 1 пак.суха
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - около 850 г
  • масло - 100 г меко за намазване
  • за плънката
  • телешка кайма - 300 г или агнешка
  • сол
  • черен пипер
  • кимьон
  • салца - 1 с.л.дом.
  • кашкавал - 100 г на кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се меко тесто. Втасва. Разделя се на топчета колкото орех, всяко се разплесква с ръка и се маже с масло....така 3×3. Всяка тройка се разточва на елипса, нарязва се на ленти , завива се и се усуква и се завива на охлюв, отгоре се слага от плънката.

Каймата се изпържва, прибавя се доматената салца и подправките и накрая кашкавалът.

Така приготвените банички се намазват по края с жълтък и се пекат в загрята фурна на 170°С до лек златист загар.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: