Лаврак на скара

05/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Вкусен лаврак, който само мятате на скарата и е готов за минути!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо52 201
  • Преглеждания за месеца965
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

  • лаврак - 3 - 4 броя
  • лимони - сокът на 2 лимона
  • морска сол - натрошена
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лавраците, като отстраните и гръбначната им кост. Може да ги оставите с главите или пък да ги махнете.

Полейте ги с прясно изцеден лимонов сок отвътре и ги натъркайте хубаво с наситнена морска сол и черен пипер. Оставете да престоят за 15 минути на хладно.

След това загрейте скарата, намажете ги обилно със зехтин вътре и вън и ги метнете за по няколко минути от всяка страна. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.9
Общо 12 гласували
5 4
4 5
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: