Българска мусака

17/09/2016
Сергей Анчев
отСергей АнчевПомощник Готвач198513642
"Най-вкусната и точна рецепта за мусака. Опитайте и ще се уверите сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 800
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата105
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • свинско месо - 500 - 700 г смляно /най добре плешка/
  • растително масло - 3 с.л.
  • чушки - 1 червена
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 кромид
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.

Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.

Слага се в тавичка с 1 ч.ч. вода. Пече се на 180 градуса 50 мин. Залива се с разбитите с киселото мляко яйца, подправени със сол и черен пипер и се запича още 10 мин на 200 градуса.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 6 гласували
5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: