Сурова туршия

03/12/2011
"Обожаваме сурова туршия, защото зеленчуците в нея си остават хрупкави!"
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо139 585
  • Преглеждания за месеца3936
  • Преглеждания за седмицата758
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • зеленчуци - по избор - карфиол, зеле, моркови, целина, камби, чушки, зелени домати
  • сол - 30 - 50 г на всеки литър вода
  • вода - 10 л
  • ябълков оцет - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, нарежете ги или ги разделете на парчета и ги подредете плътно, като ги редувате в голям съд.

Кипнете водата с посоченото количество оцет и сол и оставете саламурата да изстине. На всеки литър вода добавете около 30-50 г сол.

Водата се долива догоре и отгоре зеленчуците се затискат. След 10 дена суровата туршия е готова за консумация. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3.5
Общо 39 гласували
5 7
4 18
3 6
2 5
1 3
Дай твоята оценка: