Вкусни печени пуешки бутчета

12/09/2016
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф68376121566
"За първи път опитвате пуешки бутчета? Сега разбирате ли колко сте изпуснали?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 333
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и слагат в тенджера под налягане. Към тях се прибавят един нарязан на парчета лук, две-три скилидки чесън, един морков и един картоф, нарязани на едро, връзка магданоз, сол, черен пипер на зърна и малко зехтин. Налива се вода, така че да ги покрие поне един пръст. Варят се около 40 минути.

След като се сварят бутчетата, се изваждат и поставят в огнеупорен съд с капак. Бутчетата се намазват с горчица, поръсват се с червен пипер, листенца мащерка и смлян черен пипер.

Другият морков се нарязва на кръгчета и заедно с 5-6 скилидки чесън се добавят към бутчетата.

Бульонът, в който сме варили месото, се прецежда и се налива от него в съда за печене около един пръст. Добавяме и една чаша хубаво бяло вино. Поставяме върху бутчетата парченца краве масло, похлупваме съда за готвене и печем на 200 градуса приблизително 20 минути.

След това махаме капака и допичаме бутчетата, докато получат хрупкава, златиста коричка.

Поднасяме със сварен ориз, който можем да овкусим със соса от печенето.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: