Смокиново сладко

08/09/2016
Елена Кавак
отЕлена КавакНовак10448
"Сладкото от смокините някак винаги ни напомня на топля лятна вечер някъде на морския бряг!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 032
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • смокини - 4 кг
  • захар - 2 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-зелени смокини. Обелваме ги внимателно с помощта на нож и с ръкавици, защото много лесно можем да нараним ръцете си от белия сос от тях.

Поръсваме ги със захарта и водата. Оставяме ги да престоят по възможност по-дълго време, например за 1 нощ, или поне за 4-5 часа, като периодично разбъркваме за да се разтвори захарта.

Печем ги на 180 градуса за 1 час. Последните 3 минути добавяме и лимонената киселина и разбъркваме добре.

Пълним ги в предварително затоплени буркани. Аз ги слагам за няколко минути във все още топлата фурна след като съм извадила смокините.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: