Козуначените кифлички на баба с шипков мармалад

01/09/2016
Николина
отНиколинаНовак
"Топли, топли козуначени кифлички, чиято рецепта сме взели от тефтерите на баба!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции25 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо191 530
  • Преглеждания за месеца7980
  • Преглеждания за седмицата1543
  • Коментирана13 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички продукти освен маята и брашното, като от млякото оставим 1/2 чаша.

Заделеното мляко затопляме малко и в него разтваряме маята, след което прибавяме към останалата смес.

Към сместа започваме да добавяме брашното, до получаване на средно меко тесто, което не лепне. При нужда добавяме повече брашно.

Тестото оставяме да почине за около 1 час на топло (покрита с фолио), след което разделяме на малки топчици и разточваме всяка като в основата на всяка слагаме по 1 лъжичка отшипковия мармалад и навиваме за да се получи кифличка.

Готовите кифлички нареждаме в намазнена тавичка и оставяме за още 1 час да починат на топло, след това разбиваме жълтък, намазваме всяка кифличка с него и поръсваме със захар.

Печем на 220 градуса до готовност (до кафеникава коричка).[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.9
Общо 21 гласували
5 19
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: