Бухнала погача

30/08/2018
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач40873402
"Мека и пухкава погача, която бързо ще събере гладните около трапезата!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо284 705
  • Преглеждания за месеца5514
  • Преглеждания за седмицата2799
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесвам меко тесто, оставям го да втаса.

Премесвам го отново и го разделям та шест равни части, всяка оформям на топче.

Разточвам, намазвам хубаво кората с олио, отгоре поставям втората разточена кора, режа на триъгълници и завивам на кифлички.

Така процедирам с цялото тесто.

Оставям вече оформената питка да втаса, мажа с разбит жълтък и печем питката на 180 градуса за 40-45 минути.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 14 гласували
5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: