Сочно свинско с ориз на фурна

29/08/2018
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф69496120515
"Често приготвяно и много любимо."
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344 552
  • Преглеждания за месеца3794
  • Преглеждания за седмицата1617
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете парче месо без кост. Аз лично предпочитам от по-мазните части на тялото като свински врат или свински гърди, защото месото не се изсушава толкова и е по-крехко. Нарежете го и сложете в тенджера с вода на котлона. Сварете месото за 30 мин, като периодично отпенвайте.

Измийте ориза през цедка под течаща студена вода, докато водата стичаща се от него, не стане бистра.

Почистете лука и нарежете на дребно. Загрейте зехтина в тиган и сложете лука.

Запържете до омекване, добавете ориза и пържете няколко минути, докато оризът стане стъклен. Подправете със сол, черен пипер, куркума и мащерка. Махнете от котлона.

Отцедете парчетата месо и ги сложете в тавичка. Добавете ориза, сипете зеленчуков бульон и разбъркайте.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете свинското с ориз. Печете около 25 мин до готовност на ориза.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 13 гласували
5 11
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: