Домашна лютеница на фурна

26/08/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф307865853
"Вкусна и апетитна, пръстчетата да си оближеш!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10 буркана
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо42 719
  • Преглеждания за месеца19552
  • Преглеждания за седмицата5757
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво всички зеленчуци. Почистваме чушките от дръжките и семето. Почистваме морковите и обелваме лука и чесъна.

Нарязваме всички зеленчуци - чушките, червените и зелените домати, морковите, лука и скилидките чесън на едри парчета. Слагаме ги в дълбока тава и печем във фурната около 2 часа на 200 градуса, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица.

Изваждаме тавата, добавяме нарязан на дребно магданоз и пасираме зеленчуците до получаване на гладка консистенция.

В така получената лютеница прибавяме олио, оцет, захар, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво и пълним готовата лютеница в чисти и сухи буркани. Затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10-15 минути.

Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачките за 15 минути. Така приготвената лютеница е готова да намаже своите филийки.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: