Закуски с кашкавал и масло

18/08/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф7302616136
"Днес е ваш ред да сготвите закуска и бихме искали да опитаме от тези кашкавалки с масло "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 079
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • кашкавал - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • яйцa - 1 бр.
  • масло - 240 г
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 250 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето и солта в купичка. Пресяваме си брашното в съд и в него правим кладенче. В кладенчето слагаме яйцето и солта. Стопляме си леко водата и слагаме вътре кубчето мая, 1 ч.л. захарта и 1 с.л. брашно.

Размиваме добре маята и разбъркваме. Оставяме за 10 мин., покрита на топло да шупне.

Прибавяме водата със захарта и маята. Добавяме и олиото. Замесваме тестото. Доомесваме тестото върху намазнен плот. Покриваме тестото с кърпа на топло да втаса за 50 мин.

Разделяме тестото на части. Размекваме си добре маслото.С намазнени с масло ръце си оформяме овали.

В тава, застлана с хартия за печене, нареждаме закуските. Настъргваме кашкавала с ренде. Пoръсваме малко кашкавал върху всяка закуска и слагаме малко масълце.

Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Хапваме с айран.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: