Домашни вити банички с праз

28/10/2018
Дебелата Берта
отДебелата БертаНовак
"Денят ни започва с вита баничка с праз и обещава да бъде чудесен "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции9-10 бр
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 247
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 брой, за тестото
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 250 мл
  • вода - 1 к.ч
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • масло - 30 г краве, разтопено
  • олио - 100 мл
  • брашно - около 7 и 1/4 ч.ч., пресято
  • мая - 1 и 1/2 ч.л. суха
  • праз - 1 и 1/2 ч.ч. нарязан, за плънката
  • сирене - 1 и 1/2 ч.ч. натрошено
  • яйца - 1 бр + 1 белтък
  • яйца - 1 жълтък, за намазване на баничките
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От първите 10 продукта се замесва тестото за баничките. Оставя се да почине за 30 минути, да втаса и удвои обема си. През това време пригответе плънката, като объркате накълцания праз, натрошеното сирене, яйце + 1 белтък. Жълтъкът заделете за намазването на баничките.

Втасалото тесто се разделя на 16 топки. Всяка топка се слага върху намазнен плот и с намазнени ръце се дърпа до получаване на полупрозрачна кора с формата на правоъгълник с размери около 20 на 25 см. Не се точи.

Разпределете от плънката, завийте на руло и след това на охлюв. Редете баничките в подмазнена тава, намажете ги с разбития жълтък със с.л. олио и прясно мляко.

Оставете да втасат за още 20-30 минути и ги изпечете в умерена зарята фурна.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.2
Общо 14 гласували
5 7
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка: