Прасковена ракия

28/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай126146
"Аромат и вкус като в роман - нежна прасковена ракия, която няма да забравите "
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 419
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 2 кг листа
  • ракия - 12 л двойно дестилирана
  • ядки - 400 г прасковени костилки, кайсиеви ядки и горчиви бадеми
  • прясно мляко - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира.

След това се вземат 400 г ядки от костилките на праскови или кайсии и горчиви бадеми, счукват се и се смесват с прясно мляко до получаване на каша.

Тази смес се прецежда през сито и се добавя към дестилираната ракия. Оставя се да престои 2 седмици и се филтрира. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 5 гласували
5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: