Лазаня със сирене и спанак

11/08/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Ароматна вегетарианска лазаня, която ще искате непременно да опитате "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 024
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата89
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се бланшира във вряща, подсолена вода за кратко, след което се отцежда и се охлажда. Към него се добавят сиренето, черният пипер и кашкавалът. В тенджера се налива млякото и се оставя да заври.

В друг съд се разтопява маслото и към него постепенно започва да се добавя брашното при непрекъснато бъркане. Когато е готово и млякото е завряло, двата компонента се смесват при постоянно бъркане.

Когато бешамелът е готов, малка част се сипва в плънката и се обърква добре. В тава се сипва малко от соса на дъното и се подреждат ред кори, след това се слага от плънката.

Така се редуват ред кори, ред плънка. Накрая се завършва с кори и бешамел. Наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: