Ябълкова ракия

28/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
"Ароматна ябълкова ракия, замаяла не една и две глави!"
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56 651
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете здраве, зрели и ароматни ябълки. Нарежете ги на дребно и е добре да махнете семките. Смелете ги на пюре с мелачка и ги оставете да отлежават.

За да се ускори ферментацията, трябва да се прибави захарен сироп. На 100 л вода се добавя 18 кг захар. По време на ферментацията, кашата се бърка 3 пъти на ден.

Щом приключи ферментацията кашата се изварява и дестилира. Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 17 гласували
5 11
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: