Пържени люти чушки

26/11/2011
"И сто бурканчета пържени люти чушки да затворим, пак няма да ни стигнат!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо104 088
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • люти чушки - 3 кг
  • оцет - 1 л винен
  • вода - 500 мл
  • сол - 150 г
  • захар - 1 ч.ч. или повече
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки, подкъсете им дръжките и ги изпържете в сгорещена мазнина.

Напълнете ги в буркани и ги залейте с предварително приготвената марината от кипнатите оцет, 500 мл вода, солта и захарта.

Затворете с капачки и ги стерилизирайте за 5-10 минути, за да се съхранят по-дълго. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 16 гласували
5 8
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: