Домашна паста

25/11/2011
Росини
отРосиниНовак
"Не знаете какъв е вкусът на истинската паста, докато не опитате домашно приготвената паста "
  • Приготвяне
  • Тotal
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 552
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното на плота, направете кладенче и испете в него разбитите яйца и зехтина. Постепенно забъркайте с голяма лъжица тестото. Трябва да се получи плътно тесто, като при нужда се долива малко водичка.

След като оформите тестото, следва месене около 20 минути. Крайният резултат трябва да е еластично тесто, което може да се разточи. Оставете го да си почине за 30 минути, покрито с кърпа.

Разделете тестото на 4 топки и ги разточете на кора с дебелина около 1 мм. След това го прегънете през средата няколко пъти, докато се получи подобна на началната топка. Добре е да повторите още веднъж тази процедура.

Последната фаза е да разтопите топките пак на 1 мм и да изрежете паста в желаните форми - дълги ивици (фетучини), или пък обикновени квадрати (pasta fresca). Изрязаната паста се поръсва леко с брашно, събира се на куп и е готова за варене. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 8 гласували
5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: