Панирано филе от сьомгова пъстърва със сметанови картофи

25/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
"Предизвикателно вкусно и много ефектно предложение специално за вас "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 695
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сьомгова пъстърва - 1 бр. филе
  • брашно - 4 - 5 с.л
  • белтъци - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио - за пържене
  • за сметановите картофи
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • готварска сметана - 150 мл
  • бульон - 200 мл пилешки
  • олио - за пържене
  • пармезан - 4 - 5 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от сьомгова пъстърва от костите и люспите, измийте и подсушете добре. Нарежете филето на пряко на парчета. Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.

Потопете филетата в разбития предварително белтък и след това в брашното. Изтупайте излишното. Изпържете до приятно златисто в предварително загрятото олио.

Пригответе картофите, като ги обелите и срежете напречно на тънки резени без да стигате до край. Загрейте олиото в тиган и запържете картофите от всички страни до златисто около 15 мин. Загрейте фурната на 200 градуса.

Поставете картофите в тавичка с малко от олиото. Отделно смесете сметаната и пилешкия бульон. Овкусете със сол и черен пипер. Полейте картофите и ги поръсете с пармезана. Печете във фурната около 45 мин. Поднесете панираната риба с картофите.

Рецептата е адаптирана от tanya-www.blogspot.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: