Шпиковано свинско

23/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваНовак3753322
"Крехко свинско месце с богат вкус и аромат, което гарантирано ще ви се услади!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции5-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57 139
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1.5 кг контрафиле
  • кисели краставички - 2 - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио - 30 мл
  • ракия - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото, ако е нужно и хубаво го натрийте със сол и черен пипер. Направете дълбоки разрези с помощта на нож в месото и напъхайте в тях обелени скилидки чесън, продълговати парченца моркови, кисели краставички.

Ако ви останат зеленчуци, ги разпръснете в намазнената тава около и под месото. Намажете свинското обилно с мазнина и го полейте с ракията. Покрийте го с фолио и го оставете в хладилник за 1 нощ.

На следващия ден го сложете да се пече на 170 градуса за 2 часа под фолио. Щом е готово, махнете фолиото и прецедете соса. Запечете месото още няколко минути.

За соса разтопете в съд на котлона малко масло и запържете 2-3 с.л. брашно. Разредете с прецедения сос от печенето и бъркайте непрекъснато за няколко минути. Овкусете соса със сол и черен пипер.

Поднесете порция от нарязаното шпиковано свинско филе, полято с няколко лъжици сос. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 13 гласували
5 8
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: