Ризото със зеленчуци

23/11/2011
Илария
отИларияНовак1171205
"Неустоимо ризото със зеленчуци, което трябва да поднесете с най-доброто си бяло вино "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо145 259
  • Преглеждания за месеца2316
  • Преглеждания за седмицата238
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изплакнете ориза без да го киснете във вода. Загрейте олиото и маслото и запържете първо лука и чесъна. След това добавете морковите и всички други зеленчуци.

Разбъркайте, задушете ги и щом омекнат, добавете ориза. Разбъркайте и с него, долейте виното и бъркането продължава, докато оризът поеме течността.

След това добавете доматите и 3-4 ч.ч. гореща вода. Сложете капака и оставете да се задуши, като разбърквате внимателно на няколко пъти.

Когато оризът абсорбира цялата течност, прибавете подправки на вкус, настъргания пармезан и оставете под капак да се задуши за 20 минути. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.5
Общо 25 гласували
5 17
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: