Конфитюр от Ябълки

22/11/2011
Илария
отИларияНовак
"Спомнете си за най-хубавите моменти от лятото с този слънчев конфитюр от ябълки!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6-7 бурканчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо41 088
  • Преглеждания за месеца853
  • Преглеждания за седмицата188
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 кг
  • захар - 1, 5 кг
  • вода - 4 ч.ч.
  • индрише - стръкчета, по желание
  • канела - 2 пръчки
  • лимонена киселина - 2 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съд на котлона водата и захарта да се сварят до полугъст сироп. Ако предпочитате да ви е по-сладко, добавете 2 кг захар.

Почистете ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настържете на едро ренде. Прибавете пръчките канела и върнете отново съда на котлона.

Варете конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като прибавите към края и индришето по желание. 2-3 минути преди да свалите от огъня, разбъркайте с лимонената киселина.

Разсипете горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като отстраните канелата. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на хладно.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.4
Общо 17 гласували
5 9
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: