Пълнени чушки с бял сос

30/01/2017
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Ще съберем ли 1000 лайка за една от най-български и най-вкусни рецепти?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо595 696
  • Преглеждания за месеца12783
  • Преглеждания за седмицата5356
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция пълнени чушки и поднесете. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.3
Общо 32 гласували
5 16
4 10
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка: