Кайсиево сладко

11/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
"Кайсиевото сладко на Нина е един страхотев начин за затворите малко от лютото в бурканче, за да му се радвате в студените зимни дни "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 999
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кайсии - 1.5 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете, махнете костилките и нарежете на малки парченца кайсиите.

Изсипете ги в голяма тенджера и ги посипете със захарта. Оставете ги да престоят няколко часа.

Сложете ги на котлон на умерена температура да заврат. Като заврат, намалете котлона и оставете сладкото да ври около 40 мин., като премахвате пяната.

Когато капнете от сладкото върху суха порцеланова чиния и сладкото не се разлива, е готово.

Добавете лимонената киселина. Сипете сладкото горещо в буркани и ги подредете обърнати до изстиването им.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: