Домашно крема сирене

11/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
"След като разбрахме как се бие масло, Баба ни показа и тайната на истинското домашно приготвено крема сирене. Разберете я и вие тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46 340
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Оставете малко да изстине, като си топнете кутрето, да може да го задържите около 15 секунди.

Разбъркайте киселото мляко с маята и солта. Прибавете към прясното мляко и разбъркайте добре. Покрийте с одеяло или няколко пласта кърпи.

Оставете да престои около 7 часа. Изсипете го в тензух и го оставете да се изцежда около 12 часа (може да ви отнеме и по-малко време.)

Адаптирано от Щъркелово гнездо.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: