Закуска венец от сух хляб

10/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру244486392120
"Баба не хвърля нищо, Баба готви вкусно каквото и да било "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо129 738
  • Преглеждания за месеца2305
  • Преглеждания за седмицата1075
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не изхвърляйте сухия хляб, от него се приготвя чудесна закуска.

Намазва се всяка филия хляб с масло и се поръсва малко шарена сол. Нареждат се в тава като венец, така че хлябът леко да се застъпва.

Колбасът се реже на кръгчета и на всяка филия поставям по 2 парченца от него.

Измиват се доматите и нарязваме на полумесеци. На всяка филия хляб поставям по две резенчета, а върху тях - плочки кашкавал.

Поръсвам с риган.

Разбиват се яйцата в купа, добавям натрошено сирене и малко настърган кашкавал. С лъжица се залива от яйчената смес всяка от филиите. Завършва се с малко настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност!

Поднасяме със зеленчуци и айран!

Добър апетит![подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 7 гласували
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: