Пържен хек

20/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90612325
"Този хек се приготвя толкова бързо, че бирата няма време да изстине!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65 751
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата178
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • хек - 6 парчета
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • галета - 2 с.л. или брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете почистената и нарязана риба и я оваляйте в смес, приготвена от всички подправки и галетата (брашното).

Загрейте мазнина в тиган, овалвайте всяко парче хек и го пускайте да се изпържи. Отцедете готовата риба върху ниска решетка с кухненска хартия отдолу. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

4.5
Общо 11 гласували
5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: