Лесен ябълков пай

01/07/2016
Nelly Petrova
отNelly PetrovaНовак621
"Всеки път, когато видим рецепта за лесен пай, се чудим - лесен за приготвяне или за изяждане?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 458
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава се разтапя 1 пакет масло и се оставя да стегне в хладилник. Мелят се орехите, белят се ябълките и се нарязват на тънки филийки. В отделен съд разбиваме яйцата, захарта, брашното, ванилията и бакпулвера.

Когато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано. Печем в предварително загрята фурна, докато се изпече блата. Обръщаме пая в голяма чиния за торта. Да ви е сладко! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: