Свински ребърца на скара

19/11/2011
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Обичате ли ребърца? Тези са със специална глазура и марината"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54 075
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - ребра в количество по желание
  • мед - 150 мл
  • соев сос - 150 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1/2 глава, голяма счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата, така че на всяко ребърце да остане месце.

Смесете в голям съд меда, соевия сос, оцета и чесъна. Трябва да се получи смес по-гъста от боза.

Сложете ребрата и хубаво ги оваляйте. Покрийте съда и го преместете за 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата или барбекюто, намазнете реотаните и сложете ребрата да се пекат, като ги обръщате. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 10 гласували
5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: