Лаврак на фурна

18/11/2011
"Включете фурната да се загрява, защото приготвянето на рибата няма да ви отнеме много време!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62 725
  • Преглеждания за месеца823
  • Преглеждания за седмицата419
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения лаврак натъркайте с подправки отвън и отвътре.

В корема му сложете резени лимон, стръкчета розмарин.

В тава от едната страна разпределете обелени и нарязани на колеца картофи, рибата в средата и кръгчета домати от другата страна.

Залейте със зехтина, бялото вино и поръсете със сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио, направете няколко дупки с игла и сложете да се пече в умерено загряна фурна за 40 минути.

Махнете фолиото и доопечете до лек загар. [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.6
Общо 11 гласували
5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: