Пандишпанова лепена торта

18/06/2016
К К
отК КГотвач157733871
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 528
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага да се свари и се подслажда на вкус. През това време се слага в купа брашното и водата да стане на боза и хубаво се разбива.

Като кипне млякото, се сипва разбитото брашно при непрекъснато бъркане и се оставя така да кипи за около 15 минути, като непрекъснато се бърка и се сваля от огъня.

След това се взема кръгла тава и се слага отдолу цялото дъно с пръчиците, като се редят едно до друго.

Отгоре се покрива с половината от крема и след това отново се реди от пръчиците и отгоре се сипва останалата част от крема.

Оставя се така за 3 часа и след това се сервира.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

2
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: