Домашен захаросан джинджифил

17/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Няма по-вкусно от домашното, това важи с пълна сила и за домашно приготвения захаросан джинджифил"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 151
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • джинджифил - 1 бр.
  • вода - 2 л
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с 2 л вряща вода слагаме да се вари за 15 минути измития, обелен и нарязан на парчета джинджифил.

Прецеждаме го и го прехвърляме в по-малък съд, добавяме 200 мл вода и захарта. Варим на умерен огън за 20 минути като ги разбъркваме от време на време парчетата, докато станат прозрачни.

После намаляваме котлона на най-ниска степен и варим с разбъркване за още 10-15 минути, докато сиропът се сгъсти.

Прехвърляме джинджифила върху намазнена решетка и го оставяме да се охлади за 30 минути.

Готовите парчета овалваме в захар и оставяме да изсъхнат за 2 часа.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: