Хрупкава вита баничка

11/06/2016
Деси
отДесиНовак
"Истинско майсторство е да приготвиш баница с кори, които сам си разточил. Но усилията си струват, когато видите блаженството, изписано на лицата на любимите си хора "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 972
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топла вода разтваряме маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно. Оставяме да кипне.

Пресяваме брашното със солта, добавяме двете яйца, олиото и маята. Месим меко тесто и го оставяме да втаса 30 минути.

Разделяме тестото на 6 топчета. Оставяме ги за няколко минути.

През това време разтапяме маслото. В отделен съд натрошаваме сиренето.

Приготвяме си тава за печене, като я намазваме с олио.

Взимаме едно от топчетата тесто и го разточваме с точилка, поливаме го с масло и поръсваме с натрошеното сирене. Увиваме го на фитил и го слагаме в тавата.

Това повтаряме с всички топчета, като ги нареждаме на малко разстояние едно от друго. Оставяме да втаса за 40 минути и печем баницата в нагрята фурна.

Когато баничката е готова, я намазваме с масло.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: