Бърз и пухкав тутманик

23/11/2018
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Колко често вашата баба правеше тутманик? "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо438 038
  • Преглеждания за месеца367
  • Преглеждания за седмицата89
  • Коментирана18 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Слагате в купа водата с маята, захарта и 2 л.брашно, разбърквате и оставяте маята да се активира.

Пресявате брашното, добавяте разбитите яйца, олиото, солта, шупналата мая и киселото мляко, в което предварително сте сложили содата. Разбърквате добре сместа. Тя става гъста и лепкава. И я оставяте да втаса.

Намаслявате тавичка и изсипвате половината от сместа, поръсвате със сирене и разтопено масло и изсипвате останалата част отгоре. Разстилайте с намаслена лъжица.

Отгоре нахвърляйте на парченца останалата част от маслото. Пече се на 170 градуса като фурната не се загрява предварително.

Приятен апетит! [подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

4.7
Общо 29 гласували
5 25
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка: