Сочно свинско с винен сос в йенско стъкло

08/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
"Защо обичаме пържоли в йена ли, защото ни харесва да гледаме как се превръщат от сурово месо в сочни пържоли с ароматен сос "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 054
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме свинското месо на пържоли. Поръсваме го с подправките.

Загряваме олио на котлона, овалваме пържолите в брашното и ги запечатваме от двете страни в олиото. Готовите пържоли нареждаме в йенско стъкло.

В него сипваме виното, като то трябва да покрие месото. Покриваме с капак съда от йенско стъкло и го слагаме в незагрята фурна.

Печем докато сосът от виното се сгъсти, поне час, за да се получи крехко месо.[подобни рецепти тук]

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: